MENTORBARN har indgået et kreativt samarbejde med to unge, dygtige kvinder, der studerer Grafisk Fortælling på The Animation Workshop i Viborg - en uddannelse i visuel historiefortælling.

Hos MENTORBARN ønsker vi hele tiden at forbedre vores kommunikation og gøre det tydeligt for både de danske børnehjemsbørn, mentorfamilier, kommuner, virksomheder og andre interesserede, hvad MENTORBARN er, og hvilken indsats, vi tilbyder. Derfor er vi glade for, at kunne præsentere samarbejdet med Angelica og Silja. I indlægget kan I læse mere om samarbejdet og om hvem de to kreative kvinder er.


Da vi fandt ud af, at vi var så heldige, at skulle arbejde sammen med MENTORBARN de næste 4 uger, blev vi rigtig beærede – nu skal vi gøre en forskel for deres og vores branche.

MENTORBARN som klient.jpg

HVEM ER VI EGENTLIG?

Jeg hedder Angelica Inigo Jørgensen og er 24 år. Jeg arbejder dagligt med visuel historiefortælling enten i tegneserieform eller illustrationer. Jeg arbejder selv ofte med børn og unge som hovedpersoner, da jeg synes, der er noget specielt i at se verden med deres øjne. For mig er det vigtigt, at mine fortællinger når ind til læseren. Professionelt arbejder jeg som konsulent og tager ud og underviser i tegning og historiefortælling og i 2017 debuterede jeg som børnebogsillustrator for bogserien TIMO (Lars Bøgeholt Pedersen).

Mit navn er Silja Lin. Jeg er 28 år og til dagligt arbejder jeg primært med psykologiske historier, der ofte er ret uhyggelige og/eller ubehagelige, men jeg holder mig ikke til én niche. For mig er det vigtigste altid at fortælle historier, der kan resonere med folk og som har dybde og oprigtighed.

Angelica og Silja.jpg

HVORFOR SAMARBEJDE MED MENTORBARN?

Vi ønskede at arbejde sammen med MENTORBARN, fordi vi ser børn som nogle af de vigtigste mennesker i samfundet. Det betyder så meget, at børnene får den bedst mulige barndom, så de er bedre rustede til voksenlivet og al dets forvirringer.

Silja hvorfor valgte jeg mentorbarn.jpg
Angelica hvorfor valgte jeg mentorbarn.jpg

Vi lever i en tid, hvor tempoet er højt, og derfor er det afgørende, at kunne formidle information så det bliver modtaget effektivt og let fordøjeligt.

Vi har masser af idéer til at hjælpe MENTORBARN med at få ordet ud på en ny og spændende måde i form af tegneserier, infographics og illustrationer, der kan give et klart billede af, hvad denne organisation brænder for, og hvor meget det betyder for et barn at have et familieliv i hverdagen. Når man f.eks. gerne vil brande sin virksomhed med grafer og empati, er det ofte ikke alle, man får med, når de får det hele på skrift og tal, og det er her, vi gerne vil byde ind med vores kompetencer i det almene erhvervsliv. Som Grafiske Fortællere kan vi visualisere information og tage noget som ikke umiddelbart er let fordøjeligt og gøre det forståeligt på en overskuelig måde. Et eksempel kunne være at lave infographics eller tegneserier.

2 ud af 20.jpg

Illustrationen ovenfor viser hvad Applied Cartooning er og kan.

Formålet for os med dette projekt er at fremme visuel historiefortælling/informationformidling og vise, hvilke styrker det har. Vi vil gerne hjælpe MENTORBARN med at formidle, hvem de er og hvad de gør for børn på børnehjem. 

Vi kan tilbyde MENTORBARN vores tillærte kompetencer på visuel formidling og finde nye løsninger eller styrke allerede eksisterende projekter. Samtidigt kan MENTORBARN tilbyde os feedback og medieomtale på deres hjemmeside og sociale medier, hvilket er fantastisk.

Vi glæder os meget til at komme i gang med vores fælles projekt!

Se mere af Angelica og Siljas arbejde på deres hjemmesider: 
http://angelicainigo.dk og http://www.siljalin.com

Comment