MENTORBARN AFHOLDER DANMARKS SØDESTE INDSAMLING TIL FORDEL FOR UDSATTE BØRN & UNGE PÅ BØRNEHJEM


Fra onsdag i uge 39 til onsdag i uge 40 afholder MENTORBARN “Piece of Cake - Danmarks sødeste indsamling” til fordel for udsatte børn og unge på børnehjem.

I Piece of Cake-indsamlingsprojektet samler børn ind til børn ved at sælge kager til forældre, bedsteforældre og andre i børnenes netværk, der kunne være interesserede i at støtte MENTORBARNs arbejde. Kagerne er bagt og indpakket på forhånd og leveres af samarbejdspartner. En del af pengebeløbet går til børnenes klassekasse.

Lige nu søger MENTORBARN skoler fra hele Danmark, der vil deltage i indsamlingen, og på den måde bidrage til at gøre en forskel for de udsatte børn og unge, der mangler nære familierelationer.

Formålet er ikke alene at samle penge ind til at kunne give endnu flere anbragte børn og unge en mentorfamilie, men også at oplyse Danmarks folkeskoleelever om de danske børnehjemsbørn.

I indsamlingsperioden er det derfor muligt for de deltagende skoler at understøtte indsamlingsprojektet med et undervisningsmateriale. MENTORBARN har i sit arbejde erfaret, at omfanget af eksisterende undervisnings- materiale om udsatte børn og unge er særdeles begrænset, og at visheden blandt børn og unge, for ikke at nævne voksne, er som følge heraf. Det gør det vanskeligt at forstå, imødekomme og inddrage de børn, der faktisk har allermest brug for at blive en del af fællesskabet.

MENTORBARN opfordrer alle lærere, forældre og elever til at formidle budskabet om indsamlingsprojektet “Piece of Cake” på deres/deres børns skole.

MENTORBARN er en NGO, der arbejder for at bringe anbragte børn og unge (6 til 18 år) sammen med frivillige mentorfamilier. Formålet med en mentorfamilie er at styrke udsatte børn og unges sociale kompetencer og livsvilkår. MENTORBARN skaber relationer for livet og giver børnene og de unge en tryg base, der også er der dén dag, de fylder 18 år og skal ud i livet på egen hånd. I januar 2018 påbegyndte MENTORBARN et 3-årigt samarbejde med Aarhus Kommune, som er støttet af VELUX FONDEN.

Læs mere om “Piece of Cake” her og find desuden relevante artikler om indsamlingen her.

Med venlig hilsen
MENTORBARN

For yderligere oplysninger og tilmelding kontakt MENTORBARN på pieceofcake@mentorbarn.dk

Comment