MENTORFAMILIE: EN SAMMENBRAGT FAMILIE 

Denne mentorfamilie er en sammenbragt familie bestående af to voksne, tre børn (11-15 år) og en hund. Hver anden uge er det derfor kun de voksne og hunden, der er hjemme. De bor naturskønt og nyder at tilbringe tid sammen udendørs. Det er en familie, der sjældent sidder foran fjernsynet, men som nyder at samles om f.eks. X-factor en fredag aften. Forældrene er iværksættere og børnene dyrker fritidsinteresser som E-sport, musical og springgymnastik.

MATCH MELLEM MENTORFAMILIE & MENTORBARN

Mentorfamilien er matchet med en pige på 9 år, der er aktiv og kreativ. Hun er vild med at lave ting i selskab med de voksne og hun søger voksenomsorg og tryghed. Det kan denne familie give hende. Det er et plus, at pigen vil få lidt ekstra opmærksomhed hver anden uge, hvor familiens børn er hos hhv. deres mor og far. Desuden vil mentorbarnet og familiens datter kunne få stor glæde af hinanden, da de er nogenlunde jævnaldrende og begge er glade for at deltage i husets fælles aktiviteter.

DET SIGER FAMILIEN …

”MENTORBARN skaber forudsætningerne for, at børn med en kedelig historie får en ny mulighed i livet, som måske kan højne chancen for, at barnet får en uddannelse og et bedre liv.

MENTORBARN synliggør en problematik, som mange ikke kender: ca. 5000 børn i DK bor på børnehjem. De børn må ofte holde jul under upersonlige former, har ingen familie som kan deltage i skolearrangementer eller til fødselsdage – ting som vores egne børn betragter som en selvfølge!

MENTORBARN gør en forskel for de børn, der ikke rigtig ”hører til” og som ikke har en mor og far at dele deres sorger og glæder med. Af alle de årsager ”belønnes” en mentorfamilie med en ny nær relation. I vores familie håber vi, det vil udvide vores horisont. Vi håber, vores børn vil tænke over at de ting, de tager for givet, ikke er givet for alle.”


MENTORFAMILIE: EN AKTIV FAMILIE, DER ER FÆLLES OM TINGENE

Denne mentorfamilie består af mor, far og søn, og tre gnavere; et hamster og to marsvin. Sønnen, der er teenager, er adopteret. Det betyder, at familien har nært kendskab til, hvad det betyder, at skulle opbygge en relation til en person, der har en tung bagage med sig. Manden rejser en del med sit arbejde, men til gengæld arbejder kvinden deltid. Alle i familien er aktive med golf, fitness, fodbold og anden sport. Generelt gør det sig gældende, at det er en social familie, der vægter fællesskabet højt. De er fælles om at holde hjemmet, grine, se film og opleve nyt.

MATCH MELLEM MENTORFAMILIE & MENTORBARN

Mentorfamilien er matchet med en dreng af anden etnisk baggrund. Mentorbarnet er jævnaldrende med sønnen i familien og begge drenge (inklusiv familiens far) er meget glade for både at se og spille fodbold. Det er ikke alene et godt match, fordi drengene vil få glæde af hinanden, men også fordi drengene kan spejle sig i hinanden. Der er en sandsynlighed for, at familien vil møde nogle af de samme udfordringer med mentorbarnet, som de har mødt med deres egen søn grundet sen adoption. Det betyder, at familien er godt rustet til at møde mentorbarnets behov og give ham de bedste forudsætninger for at opbygge en nær og langvarig relation til deres familie.

DET SIGER FAMILIEN ...

"Vi har valgt at blive mentorfamilie, fordi vi har rum - både husrum, hjerterum og tidsrum.

Vi håber, at vi giver vores mentorbarn en ekstra familie, ikke bare i en periode men for altid. At vi kan gøre en forskel ved at give vores besyv med ift. uddannelse, familieliv og sociale kompetencer. At vores mentorbarn ved, at vi altid er her, også når kommunen er svær at være barn i. Vores mentorbarn kan komme her og være en del af en større familie med ressourcer, som han ikke umiddelbart vil have kontakt til uden en mentorfamilie.

Helt egoistisk har vi også valgt at blive mentorfamilie, fordi vi tror på, at vores mentorbarn kan give os noget; Hjerterum, som vi er sikre på, at vi ser med tiden, og en fornemmelse af at vi kan være sammen på tværs og på trods af forskellighed. Og at vi som familie oplever, at vi ikke alle er ens, eller har lige meget.

Ved at være mentorfamilie bliver den forskel, vi gør, meget tydelig. Vi ser vores mentorbarn på ugentlig basis og vi har en skøn følelse af at vores familie udvides."