Billede af Ditte.JPG

Artikel I Kristeligt Dagblad

På børnehjem er man sjældent alene, men ofte ensom

Efter at Ditte Reedtz’ forældre begik selvmord med tre års mellemrum, oplevede hun nogle ensomme år på børnehjem. I dag arbejder hun for, at anbragte børn også får andre relationer via organisationen Mentorbarn. Nærvær der ikke er betalt og en følelse af, at være valgt til som menneske er den tanke, der ligger bag Mentorbarn.

Det er her, frivillige kan gøre en stor forskel. I de frivillige relationer ligger der en præmis i at være medmenneske. At vise børnene at der er en voksen, der vil dem uden at få løn for det, og som kan være med til at vise dem vej i livet,” siger Dorte Nørregaard, antropolog og udviklingsleder i Center for Frivilligt Socialt Arbejde.

Dato: 27. juni 2019


Busreklame 2.jpg

ARTIKEL I AARHUS STIFTSTIDENDE

4.000 danske børn er på børnehjem: organisation søger mentorfamilier

“"Del din hverdag et par gange om måneden som mentorfamilie", står der bag på nogle af de gule bybusser, som i december kan ses i gadebilledet i Aarhus.

Bag opfordringen står organisationen Mentorbarn, der arbejder for at give danske børnehjemsbørn en bedre fremtid ved at bringe børnene sammen med mentorfamilier, hvor de får mulighed for at blive en del af en families helt almindelige hverdag.”

Dato: 22. december 2018


806319_600_980_0_100_4928_3080_2.jpg

ARTIKEL I vejle amts folkeblad

Vejlensisk projekt får million-gennembrud og udbreder sin hjælp til børnehjemsbørn

”Det vejlensisk baserede projekt "Mentorbarn" får donation på 3,2 millioner kroner. Penge, der skal bruges på at matche børnehjemsbørn med frivillige mentorfamilier i flere kommuner.” (underrubrik fra artikel)

Dato: 2. oktober 2018


human-resources-2724192_1280.png

Anita & Claus 2.jpg

PRESSEMEDDELELSE

MENTORBARN er initiativtager til stærk tværorganisatorisk alliance, der har til formål at styrke kvaliteten af den samlede sociale indsats over for anbragte

"Alt for mange nuværende og tidligere anbragte topper diverse lister for mistrivsel, og sådan har det været i alt for lang tid. Derfor har en bred vifte af organisationer stiftet ”Alliancen for anbragte børn og unge”, der vil arbejde målrettet med at give samme livsmuligheder til anbragte som til andre børn og unge." (underrubrik fra pressemeddelelse)

Dato: 12. juni 2018


ARTIKEL I AARHUS STIFTSTIDENDE

Anita og Claus er mentorforældre for et børnehjemsbarn: Det var noget af en øjenåbner

"5000 børn lever på børnehjem i Danmark. I projektet Mentorbarn får børnehjemsbørn en besøgsfamilie, hvor de kan komme og være en del af en almindelig hverdag. Siden årsskiftet har Mentorbarn samarbejdet med Aarhus Kommune, og Anita og Claus Majgaard Vaaben var ikke sene om at melde sig som mentorfamilie." (underrubrik fra artikel)

Dato: 21. maj 2018


kager1.jpg

ARTIKEL PÅ VEJLE24

Vejlensisk NGO søger skoleklasser, som vil hjælpe børnehjemsbørn

"Den velgørende vejlensiske organisation Mentorbarn arrangerer en landsdækkende indsamling til september. Skoleelever kan sælge kager og på den måde samle penge ind til udsatte børn." (underrubrik fra artikel)

Læs mere om Piece of Cake-indsamlingsprojektet her.

Dato: 7. maj 2018


Magasinet Sundhed.jpg

ARTIKEL I MAGASINET SUNDHED

Danmarks glemte børn

"I Danmark hører vi ofte om fattige og udsatte børn i U-landene. Men hvad med vores egne børn? Har vi glemt dem? Danske børn, der lider alvorlige psykiske og fysiske omsorgssvigt, og som i dag lever et liv på et børnehjem." (underrubrik fra artiklen)

Dato: Marts 2018


Chri Chri

Artikel på chri chri

Børnehjemsbørn - der er flere, end vi går og tror

”Vi er jo en frivillig organisation, derfor er vi også enormt afhængige af at fonde penge og få hjælp udefra. Vi har rigtig mange ressourcestærke familier, som står standby, fordi vi mangler opbakning fra kommunerne. Det er rigtig svært at nå børnene, hvilket jeg synes, er rigtig uheldigt, når hjælpen står klar. Derfor håber vi på, at vi får flere donationer, så vi kan sælge projektet til kommunerne og få matchet mange flere børn op med familierne.” (uddrag fra artiklen)

Dato: Januar 2018


ALT for damerne.png

Artikel i alt for damerne

Ditte mistede begge sine forældre og kom på børnehjem

"Som helt lille mistede Ditte Reedtz både sin mor og sin far og blev derfor anbragt på et børnehjem. Tabet af forældrene og smerten over tiden på børnehjemmet sidder stadig i hende, men nu bruger hun sine erfaringer til at hjælpe andre børnehjemsbørn, så de kan få kontakt til en mentorfamilie." (underrubrik fra artiklen)

Dato: 16. december 2016


Ude & hjemme.png

artikel i ude OG hjemme

Mor og far begik selvmord

"Ditte Reedtz kan stadig vågne grædende om natten. En barndom, der blev revet i stykker, betyder, at hun stadig er bange for at miste. Nu arbejder hun for, at andre børnehjemsbørn ikke skal opleve den ensomhed, hun selv er mærket af." (underrubrik fra artiklen)

Dato: 5. februar 2016


POLITIKEN.jpg

Artikel i politiken

Ny forening vil hjælpe børnehjemsbørn med at få familier.

"Ny forening søger familier, der vil åbne deres hjem for anbragte børn." (underrubrik fra artiklen)

Dato: 16. august 2015


Vejle Amts Folkeblad.jpg

ARTIKEL I VEJLE AMTS FOLKEBLAD

"Mandag aften holdt organisationen sit første informationsmøde i Spinderihallerne for at udbrede tankerne bag arbejdet. Omkring 60 var mødt op og mange viste interesse for at blive mentorfamilie for et barn på et børnehjem." (udkast fra artiklen)

Dato: 19. november 2015


PODCAST ZORNIGS ZONE | RADIO24SYV

"Bag ved hovedbygningen var der en rævegrav, hvor vi legede. Det gik ud på at komme så langt ind man turde, og der var indimellem børn der sad fast derinde. Når det skete, så ignorerede vi andre det. Vi hjalp ikke til og vi gik ikke efter hjælp. Det var ikke ondskab, men jeg tror kun vi havde overskud til os selv.” Ditte Reedtz var på børnehjem som lille, i dag arbejder hun for at forbedre børnehjemsbørns sociale tilknytning." (Zornigs teaser for Podcasten)

Dato: 26. juni 2016


TVSYD | NABOER: NYBOESGADE/SPINDERIHALLERNE, VEJLE

"I dag besøger vi Vestbyen i Vejle. Her har Ditte Reedtz nemlig fået et lokale stillet til rådighed fra kommunen, og her arbejder hun med sin nyopstartede forening, Eocase." (TvSyds teaser for udsendelsen)

Dato: 6. oktober 2015


Børnesundhedsprisen-2.jpg

BØRNESUNDHEDSPRISEN 2017

I 2017 modtog Ditte Reedtz Børnesundhedsprisen af Dansk Selskab for Folkesundhed.


Guld diplom Ditte Reedtz.jpg

FEMINA HYLDER 100 DANSKE KVINDER, DER INSPIRERER DEM

I 2015 var Ditte Reedtz, der er stifter af MENTORBARN, blandt de 100 kvinder, der blev hyldet i FEMINAs eksklusive guldnummer.