Vil du skabe relationer og netværk for børn og unge i udsatte positioner?

Rigtig mange børn vokser op uden betydningsfulde voksne og uden det netværk, der er så afgørende for at trives og udvikle sig. NGOen Mentorbarn tilbyder børn og unge i udsatte positioner en frivillig venskabsfamilie, der åbner deres hjem for barnet og inviterer barnet ind i familiens fællesskab. Vil du med på holdet og sikre, at vi finder de helt rigtige familier til børnene? Så er du måske den procesleder, vi lige nu søger på Fyn.

I Mentorbarn brænder vi for at sikre, at alle børn og unge har et godt netværk med betydningsfulde relationer. Desværre vokser mange børn og unge op i netværksfattigdom uden stabile voksne omkring sig, og de mangler derfor det netværk, som er så afgørende for at trives og udvikle sig. Vores primære målgruppe er børn og unge anbragt udenfor hjemmet samt børn og unge med forebyggende foranstaltninger.

Vi har i dag samarbejdsaftaler med ca. 35 danske kommuner, og der kommer løbende flere til. I samarbejde med kommunerne identificerer vi de børn og unge, der kunne have gavn af en venskabsfamilie, og gennem en grundig screenings- og matchproces sørger vi for at matche børnene og de unge med en egnet venskabsfamilie. Vi sørger også for opfølgningssamtaler og supervision, så relationen forhåbentligt kan udvikle sig til at blive varig.  

De frivillige venskabsfamilier, vi rekrutterer, er helt almindelige familier, som har overskud til at åbne deres hjem for et barn eller ungt menneske, som mangler et godt voksennetværk. Vi ved, at det har stor betydning for børnene og de unge, at der er tale om en ulønnet og tidsubegrænset relation, der kan fungere som et supplement til den professionelle støtte, børnene og de unge modtager.

Vil du med på et hold, der brænder for at gøre en forskel?

Vi er i gang med at udbrede og videreudvikle vores venskabsfamiliekoncept, og vi har rygende travlt! 1. januar 2024 træder Barnets Lov i kraft, som bl.a. betyder, at alle kommuner fremover skal tilbyde institutionsanbragte børn og unge en venskabsfamilie eller støtteperson. Mentorbarn er med over seks års erfaring den førende organisation på området, og vi vil i de kommende år udbrede vores arbejde til endnu flere kommuner.

Som procesleder spiller du en nøglerolle i at omsætte vores ambitioner til praksis. Det er dig, der i felten har ansvaret for at omsætte vores samarbejdsaftaler med kommunerne til reelle match, og det er dig, der sikrer, at vi finder de helt rigtige familier, og at familierne får den støtte, de har behov for. Det er krævende, men meget givende!

Dine arbejdsopgaver vil være mangfoldige og bl.a. bestå af:

  • Foretage screeninger af potentielle venskabsfamilier, herunder samtaler i hjemmet

  • Sammen med samarbejdskommunerne identificere de børn, der kan have gavn af en venskabsfamilie, herunder løbende dialog med kommunernes rådgivere

  • Sikre det rette match mellem barn og familie og understøtte, at relationen kommer godt i gang og udvikler sig positivt

  • Være med i opstarten af nye kommunesamarbejder, herunder engagere socialrådgivere og andre fagpersoner i Mentorbarns arbejde

  • Evt. foretage supervision af de frivillige venskabsfamilier

  • Bidrage til udviklingen af Mentorbarns tilbud

 

Vi leder efter dig, der har en socialfaglig baggrund, og som brænder for relationer!

Er du menneskekender, kommunikativt stærk, tillidsvækkende, selvstændig, vedholdende, struktureret og grundig? Har du en professionel tilgang til dit arbejde og har du lyst til at indgå i en innovativ indsats, hvor du får mulighed for at gøre en forskel for børn og unge i udsatte positioner og forme din egen arbejdsdag? Så er det lige præcis dig, vi søger!

Vi forventer, at du:

·       Brænder for at gøre en forskel for børn og unge i udsatte positioner og tror på værdien af stærke relationer. Du skal synes, at det er spændende at arbejde i en NGO, hvor vi er drevet af at gøre en forskel i alt, hvad vi gør.

·       Har en socialfaglig baggrund og erfaring med arbejde med børn og unge i udsatte positioner. Du er ikke nødvendigvis uddannet socialrådgiver, men du har en relevant uddannelse og min. tre års relevant erfaring, gerne fra en kommune.

  • Har indsigt i den kommunale praksis på socialområdet og forstår de barrierer, der kan være i at implementere en indsats som Mentorbarns. 

·       Kan begå dig både blandt kommunale ledere, fagprofessionelle medarbejdere og helt almindelige familier.

  • Bidrager til et godt samarbejde, både med de kommunale medarbejdere, venskabsfamilier og kolleger.

  • Har lyst til at være en del af en NGO i rivende udvikling, hvor to dage sjældent er ens. Vi arbejder med social innovation, og du skal trives i en hverdag, hvor ’plejer’ ikke eksisterer, og hvor du har et stort personligt ansvar for, at vi lykkes.

  • Har kørekort og egen bil er er villig til at køre rundt til kommuner og familier på Fyn. Vi forventer, at du er bosat på Fyn.

 

Du bliver en del af et fantastisk team – og en organisation i vækst

Som procesleder i Mentorbarn bliver du en del af et lille, dedikeret team, som er præget af stor gensidig respekt, åbenhed og nysgerrighed. Vi er ambitiøse og vægter faglighed højt. Der er plads til at præge organisationens udvikling, og vi har en ligefrem og ærlig dialog. Vi brænder alle for at gøre en forskel og for at udbrede venskabsfamilieindsatsen til mange flere kommuner, så endnu flere børn og unge kan få gavn af den. Vi er ildsjæle, og det skal du også være.

Du vil sikkert opleve at:

·       Vi har høje forventninger til dig og til hinanden. Men det er en fælles opgave, at vi lykkes, og vi går op i at spille hinanden gode og levere kollegial sparring, når noget er svært.

·       Det er enormt givende at være en del af en lille, men ambitiøs NGO i vækst. Du får et arbejdsliv med stor mening, men det er også krævende, for det kræver ofte stor vedholdende at lykkes.

·       Vi vægter work-life balance højt. Jobbet er fleksibelt, og du tilrettelægger en stor del af din egen arbejdstid. Der er plads til at indrette sin hverdag, så den passer med familielivet. Indimellem er der lange dage, og der må påregnes arbejde om eftermiddagen og indimellem aftener, da det ofte er her, venskabsfamilierne har mulighed for at mødes med os.

·       Det meste af dit arbejde vil foregå på Fyn, men der vil også være arbejdsdage på vores kontorer i Vejle og i nogen grad København. Der er god mulighed for hjemmearbejde, men vi sætter også stor pris på at se hinanden i den virkelige verden.

·       Ansættelsesvilkårene er rimelige, men vi er ikke lønførende. Til gengæld har vi det godt sammen og vægter højt, at alle trives. Stillingen er fuldtid. Du vil blive ansat på en tidsbegrænset aftale frem til 31. december 2025 med mulighed for forlængelse.  

·       Vi har obligatorisk firmapensionsordning med sundhedsforsikring samt seks ugers ferie.

Okay, det lyder jo meget godt – hvad gør jeg nu?

Du sender en kort ansøgning (max 1 side) via Jobindex her senest søndag d. 7. januar 2024.

Vi afholder samtaler mandag d. 22. januar på vores kontor i Vejle i tidsrummet 10.00 – 13.00.

For de kandidater, der udvælges til 2. samtale, vil denne foregå tirsdag d. 29. januar i Vejle i tidsrummet 10.00 – 13.00. I forbindelse med 2. samtale vil der indgå en caseopgave og en præferencetest. Forud for ansættelse indhenter vi referencer efter forudgående aftale.

Vi forventer, at du kan tiltræde senest d. 1. marts 2024 og gerne før. Er dette ikke muligt, bedes du anføre dette i ansøgningen.

Det er et krav for ansættelse, at du har en ren børne- og straffeattest. 

Hvis du har spørgsmål til stillingen, kan du kontakte sekretariatschef Mads Espersen Lyager på 2384 3376 eller mads@mentorbarn.dk (dog ikke i perioden 22. december til og med 2. januar pga. juleferie). Læs gerne mere på www.mentorbarn.dk.

Sådan behandler vi dine oplysninger

Ved indsendelse af din ansøgning giver du samtykke til, at vi må behandle og opbevare dine oplysninger. Oplysningerne bruges alene i forbindelse med ansættelsesforløbet, og vores detaljerede behandling af dine oplysninger kan findes i vores privatlivspolitik på vores hjemmeside.

Comment