Vil du bidrage til dataindsamling, analysearbejde og metodeudvikling af Mentorbarns indsatser for børn og unge i Danmark? Er du skarp i både kvalitative og kvantitative metoder, har du erfaring med dataindsamling og analyse, og brænder du for at gøre en forskel for børn og unge i udsatte positioner? Så er du måske vores nye studentermedhjælper i Mentorbarn.

 

I Mentorbarn brænder vi for at sikre, at alle børn og unge har et godt netværk med betydningsfulde relationer. Desværre vokser mange børn og unge op i netværksfattigdom uden stabile voksne omkring sig, og de mangler derfor det netværk, som er så afgørende for at trives og udvikle sig. Vores primære målgruppe er børn og unge anbragt udenfor hjemmet samt børn og unge med forebyggende foranstaltninger.

Vi har i dag samarbejdsaftaler med ca. 35 danske kommuner, og der kommer løbende flere til. I samarbejde med kommunerne identificerer vi de børn og unge, der kunne have gavn af en venskabsfamilie, og gennem en grundig screenings- og matchproces sørger vi for at matche børnene og de unge med en egnet venskabsfamilie. Herudover har vi hos Mentorbarn gang i en række spændende udviklings- og samarbejdsprojekter. Vi samarbejder bl.a. med Rødovre Kommune og Bikubenfonden om at udvikle nye innovative metoder, der kan styrke anbragte unges overgang til egen bolig og voksenlivet. Vi er ligeledes ved at udvide vores målgruppe og styrke inddragelsen af de unge i vores indsatser.

Få en hverdag med spændende og forskelligartede opgaver

Din primære opgave vil være at bidrage til udviklingen af vores viden om, hvilken betydning og virkning ikke-betalte, tætte relationer har for børn og unge i sårbare positioner, samt hvorfor, hvordan og i hvilken grad vores indsatser virker. Du vil selv få mulighed for at påvirke dine arbejdsopgaver efter netop dine kompetencer og interesseområder, men dine arbejdsopgaver vil bl.a. bestå af:

·       Indsamling, bearbejdning og analyse af kvalitative og kvantitative data

·       Bidrage til den løbende udvikling af den interne dokumentation af Mentorbarns indsatser

·       Forberedelse og deltagelse i forskellige møder med samarbejdspartnere, bl.a. eksterne evaluatorer

·       Desk research, litteratursøgning og dokumentstudier

·       Formidling, herunder udvikling af analysenotater, tekster til kommunikation og oplæg til præsentationer

·       Bidrage til småopgaver af administrativ og ad hoc-mæssig karakter

Vi leder efter dig, som har stærke metodiske kompetencer og som er en dygtig formidler

Du er i gang med en relevant uddannelse og har gerne min. 2 år tilbage af din uddannelse, det kan f.eks. være en samfundsvidenskabelig eller humanistisk videregående uddannelse som Sociologi, Statskundskab eller Antropologi. Derudover ser vi gerne, at du:

·       Har stærke metodiske kompetencer inden for kvalitativ og/eller kvantitativ dataindsamling og analyse – særlig erfaring med at gennemføre interviews, udvikle spørgeskemaer og udarbejde analyser.

·       Er skarp til formidling og kan skrive og formidle tydeligt og præcist. Det er en fordel, hvis du har erfaring med eller flair for SoMe og kommunikation til forskellige målgrupper.

·       Er habil bruger af Microsoft Office-pakken, herunder PowerPoint og Excel, og har gerne erfaring med IT-systemer til dataindsamling.

·       Er initiativrig, nysgerrig og engageret – både i vores arbejde og det sociale liv på arbejdspladsen.

·       Har erfaring med arbejdet med metode, kommunikation og/eller arbejdet med børn og unge i udsatte positioner - gerne fra et relevant studiejob eller frivilligt arbejde.

·      Har lyst til at være en del af en NGO i rivende udvikling, hvor to dage sjældent er ens. Vi arbejder med social innovation, og du skal trives i en hverdag, hvor ’plejer’ ikke eksisterer.

Du bliver en del af et fantastisk team – og en organisation i vækst

Som studentermedhjælper i Mentorbarn bliver du en del af et lille, dedikeret team, som er præget af stor gensidig respekt, åbenhed og nysgerrighed. Vi tilbyder et spændende og udviklende job, hvor vi vil have øje for, hvilke kompetencer du gerne vil udvikle, og hvordan du kan skærpe din professionelle profil. Vi brænder alle for at gøre en forskel og for at udbrede venskabsfamilieindsatsen til mange flere kommuner, så endnu flere børn og unge kan få gavn af den. Vi er ildsjæle, og det skal du også være.

I forhold til det praktiske:

·       Du vil blive en del af administrationen i Mentorbarn og arbejde tæt sammen med vores metodekonsulent og sekretariatsledelse.

·       Du vil blive tilknyttet vores kontor i København NV, hvor det meste af arbejdet vil foregå. Vi ser dog gerne, at du indimellem kan deltage ved fællesarbejdsdage forskellige steder i landet.

·       Vi deler kontor med en række andre spændende og innovative organisationer i communityet ’Thoravej 29’, hvor der er god mulighed for at opbygge et værdifuldt netværk.

·       Arbejdstiden vil udgøre 10-15 timer om ugen, men vi er fleksible, så du løbende kan tilpasse arbejdstiden til dit studie.

Send os din ansøgning inden d. 25/3 2024. Ansøg via Jobindex - her

Vi forventer at holde samtaler i uge 15.

Hvis du har spørgsmål til stillingen eller Mentorbarn er du velkommen til at kontakte metodekonsulent Amanda Thor Andersen på telefon 2729 4975.

Comment