Vil du være med til at nytænke og eksperimentere med nye løsninger, der kan lette overgangen til voksenlivet for unge anbragt udenfor hjemmet? Og er du en af Danmarks skarpeste metodehjerner, der kan udvikle fremtidens sociale velfærd? Så er du måske den metodekonsulent, som Mentorbarn, Bikubenfonden og Rødovre Kommune søger til et nyt innovationsprojekt.

Rigtig mange anbragte unge står alene i den svære overgang til voksenlivet. Et nyt innovativt samarbejde mellem NGOen Mentorbarn, Rødovre Kommune og Bikubenfonden skal afsøge muligheden for at genetablere nogle af de relationer, der er gået tabt undervejs i anbringelsesforløbet mellem betydningsfulde voksne og unge anbragt udenfor hjemmet. Vi søger nu en faglig stærk metodekonsulent, der kommer til at spille en nøglerolle i projektet.

Som metodekonsulent på projektet bliver du det faglige anker, der skal sikre, at vi arbejder læringsfokuseret, og at læringerne bliver omsat til et klart og tydeligt koncept. Du skal kunne lede projektteamet sikkert gennem vores hypotesedrevne og eksperimenterende projektdesign, og du får særligt ansvar for innovations- og læringsfagligheden undervejs. Det bliver din fornemste opgave at sikre, at vi løbende opsamler og bringer ny viden i spil, og at vores erfaringer fra eksperimenterne hele tiden gør os klogere, så vi i slutningen af projektperioden står med et stærkt bud på et koncept, som både er værdiskabende for den unge og muligt at implementere i driften. Du kan læse mere om projektet her:

https://mentorbarn.dk/blog/2023/3/14/mentorbarn-og-rdovre-kommune-i-samarbejde-stttet-af-bikubenfonden.

Vil du med på et hold, der brænder for at finde nye veje og gøre en forskel?

Mentorbarn og Rødovre Kommune har udviklet projektet i fællesskab i tæt dialog med Bikubenfonden og en række andre organisationer, herunder De Anbragtes Vilkår. Det er Bikubenfonden, der finansierer projektet.

I Rødovre Kommune vil udgangspunktet i første omgang være Ungdomsboligerne, der et botilbud til unge, der af forskellige årsager ikke kan bo hjemme, og som har forudsætningerne for at bo selv i egen bolig med støtte. Tilbuddet rummer 10 pladser fordelt i tre mindre bofællesskaber. Baseret på de indledende erfaringer, vil indsatsen efterfølgende blive bredt ud til resten af Rødovre Kommune – og potentielt på længere sigt til en række øvrige kommuner. Fokus er i første omgang ikke på at nå så mange unge som muligt, men på at udvikle et veldesignet og afprøvet koncept, der tager direkte udgangspunkt i de unges ønsker og behov.

Dine arbejdsopgaver vil være mangfoldige og bl.a. bestå af:

  • Bidrage til at få eksperimenter omsat til handlinger, der kan fungere i praksis. Det vil ske i tæt dialog med de socialfaglige medarbejdere i Ungdomsboligerne i Rødovre Kommune og Mentorbarns øvrige medarbejdere tilknyttet projektet, herunder to procesledere, der står for selve relationsarbejdet.

  • Sikre at de handlinger, der afprøves hos de unge, dokumenteres løbende f.eks. ved at udvikle en dokumentationsmodel, som medarbejderne kan anvende i dialogen med de unge.

  • Følge op på projektets læringsmål gennem de erfaringer og læringer, eksperimenterne har affødt, så de bidrager til en justering af eksperimenterne i projektets forskellige faser.

  • Inddrage eksisterende viden og erfaringer fra eksterne samarbejdspartnere undervejs, f.eks. De Anbragtes Vilkår og internationale organisationer, som vi kan lade os inspirere af.

  • Præsentere projektets læringer og udviklinger for projektets styregruppe undervejs i projektet sammen med projektlederen fra Rødovre Kommune, som du får et tæt samarbejde med.

  • På baggrund af eksperimenterne og læringerne derfra at udvikle et egentligt koncept for, hvordan betydningsfulde relationer kan genskabes, så indsatsen på sigt kan udbredes til øvrige kommuner.  

  • Bidrage til øvrige udviklingsprojekter i Mentorbarn.

 

Vi leder efter dig, der har metodeudvikling som spidskompetence!

Er du metodestærk, struktureret, stærk på analyse og kommunikation, og brænder du samtidig for at gøre en forskel for anbragte unge? Så er det lige præcis dig, vi søger!  Vi forventer, at du kan sige ja til de fleste af følgende punkter:

·       Du har din metodeværktøjskasse i orden. Det er vigtigt, at du med stor naturlighed kan arbejde hypotese- og læringsbaseret, og at du formår at omsætte teori til praksis. Du har sikkert erfaring fra lignende innovationsprocesser, hvor du har arbejdet med eksperimenterende metodeudvikling, og vi forventer, at du har mindst tre års erfaring fra lignende opgaver.

·       Du er drevet af at sikre, at de unge selv spiller en nøglerolle i projektet, og at det endelige koncept er blevet til i samarbejde med de unge. Og du har sikkert allerede erfaring og idéer til brugerinvolvering (gerne også konkret ift. udsatte unge).

·       Du kan facilitere de processer, der sikrer, at alle medarbejderes og de unges erfaringer kommer bedst muligt i spil. Det er en stor fordel, hvis du har erfaring med kreativ facilitering, design eller lignende.

·       Du er analytisk og har erfaring med at omsætte data til læring. Du har gerne konkret erfaring med bearbejdning af kvalitative data lige fra datadesign, -indsamling og -bearbejdning. 

·       Du er vant til at arbejde med forandringsteori, og du kan omsætte læringer til et klart og tydeligt koncept. Du skal både have blik for, hvad der virker i praksis, og hvordan dette kan sættes sammen til et koncept, som kan skaleres og være attraktivt for andre kommuner.

  • Du kan bidrage til et godt samarbejde. Du bliver en nøgleaktør i projektet, og det er vigtigt, at du formår at bygge et tillidsfuldt forhold til alle interessenter i projektet, både menneskeligt og fagligt.

·       Det er en fordel, hvis du har indsigt i praksis på socialområdet og forstår de barrierer, der kan være i at implementere en indsats, hvor frivillighed er i centrum, og som udfordrer den gængse praksis. 

  • Har lyst til at være en del af en NGO i rivende udvikling, hvor to dage sjældent er ens. Vi arbejder med social innovation, og du skal trives i en hverdag, hvor ’plejer’ ikke eksisterer, og hvor du har et stort personligt ansvar for, at vi lykkes.

 

Du bliver en del af et fantastisk team – og en organisation i vækst

Som metodekonsulent i Mentorbarn bliver du en del af et mindre, dedikeret team, som er præget af stor gensidig respekt, åbenhed og nysgerrighed. Vi er ambitiøse og vægter faglighed højt. Der er plads til at præge organisationens udvikling, og vi har en ligefrem og ærlig dialog. Vi brænder alle for at gøre en forskel, så endnu flere børn og unge får betydningsfulde relationer. Vi er ildsjæle, og det skal du også være.

Du vil sikkert opleve at:

·      Vi har høje forventninger til dig og til hinanden. Men det er en fælles opgave, at vi lykkes, og vi går op i at spille hinanden gode og levere kollegial sparring, når noget er svært.

·      Det er enormt givende at være en del af en lille, men ambitiøs NGO i vækst. Du får et arbejdsliv med stor mening, men det er også krævende, for det kræver ofte stor vedholdende at lykkes.

·      Vi vægter work-life balance højt. Jobbet er fleksibelt, og du tilrettelægger en stor del af din egen arbejdstid. Der er plads til at indrette sin hverdag, så den passer med familielivet.

·      Det meste af dit arbejde vil foregå enten i vores kontorfællesskab i Københavns nordvest-kvarter eller i Rødovre, men der vil også være ca. en månedlig arbejdsdag på vores kontor i Vejle. Der er mulighed for hjemmearbejde i begrænset omfang.

·      Ansættelsesvilkårene er rimelige, men vi er ikke lønførende. Til gengæld har vi det godt sammen og vægter højt, at alle trives.

Da Mentorbarn er projektejer, bliver du ansat her. Der er tale om en fuldtidsansættelse, der i første omgang løber i to år, men der er god mulighed for forlængelse. Du vil referere til sekretariatschefen. Projektlederen på projektet er ansat i Rødovre Kommune og bliver en af dine tætteste sparringspartnere undervejs i projektet.

Om Mentorbarn

Mentorbarn er en dansk NGO, der arbejder for og med børn og unge i udsatte positioner, der er ramt af det, vi kalder netværksfattigdom. Vi tilbyder normalt disse børn og unge en frivillig venskabsfamilie, der åbner sit hjem og familiefællesskab for barnet eller den unge.

I Mentorbarn brænder vi for at sikre, at alle børn og unge har et godt netværk med betydningsfulde relationer. Desværre oplever mange unge, der er anbragt udenfor hjemmet, at de står meget alene i overgangen til voksenlivet og egen bolig. Samtidig ved vi, at de unge har oplevet mange brudte relationer undervejs i anbringelsesforløbet. Ofte har der været betydningsfulde voksne i den unges liv, som den unge har mistet kontakten til. I det nye innovationsprojekt har vi sat os for sammen at undersøge, hvad det kræver at lykkes med missionen om at genetablere den unges betydningsfulde relationer. Og helt centralt i projektet er, at vi vil gøre det på en måde, hvor de unge selv er medskabende af løsningen.

I dette projekt er vores tilgang en smule anderledes, da vi her forsøger at genetablere relationer mellem de unge og tidligere betydningsfulde voksne. Den tilgang tror både vi, Rødovre Kommune og Bikubenfonden rummer et enormt potentiale, og det er dét potentiale, vi sammen vil afsøge og indfri.  

Mentorbarn samarbejder i dag med ca. 30 danske kommuner, og der kommer løbende flere til. Mentorbarn er med over seks års erfaring den førende organisation på området, og vi vil i de kommende år udbrede vores arbejde til endnu flere kommuner, bl.a. understøttet af den nye Barnets Lov, hvor venskabsfamilierne for første gang er nævnt.

Som metodekonsulent bliver du primært tilknyttet projektet med Rødovre Kommune og Bikubenfonden, men du kommer også til at løse opgaver, der relaterer sig til Mentorbarns generelle udvikling.

Okay, det lyder jo meget godt – hvad gør jeg nu?

Du sender en kort ansøgning (max 1 side) samt dit CV til sekretariatschef Mads Espersen Lyager på mads@mentorbarn.dk. Det skal du gøre senest søndag d. 13. august 2023.

Vi afholder samtaler tirsdag d. 22. august i tidsrummet 10.00–16.00 på vores kontor i København. Du får besked senest fredag d. 18. august, om du indkaldes til samtale.

For de kandidater, der udvælges til 2. samtale, vil denne foregå tirsdag d. 29. august i tidsrummet 10.00–15.00 ligeledes i København. I forbindelse med 2. samtale vil der indgå en caseopgave og en præferencetest. Forud for evt. ansættelse indhenter vi referencer efter forudgående aftale. Det er en forudsætning for ansættelse, at du har en ren børne- og straffeattest.  

Vi forventer, at du kan tiltræde senest d. 1. oktober 2023 og gerne før. Er dette ikke muligt, bedes du anføre dette i ansøgningen.

Hvis du har spørgsmål til stillingen, kan du kontakte sekretariatschef Mads Espersen Lyager på 2384 3376 eller mads@mentorbarn.dk (dog ikke i uge 27-31).

Der er udarbejdet en konceptbeskrivelse for projektet, Find den her.

Sådan behandler vi dine oplysninger

Ved indsendelse af din ansøgning giver du samtykke til, at vi må behandle og opbevare dine oplysninger i henhold til vores privatlivspolitik. Oplysningerne bruges alene i forbindelse med ansættelsesforløbet. Du kan altid trække dit samtykke tilbage ved at henvende dig til vores sekretariat.

Comment